Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositorio.ufu.br/handle/123456789/20544
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.creator | Marinho, Isabela Queiroz | - |
dc.date.accessioned | 2018-01-31T12:49:58Z | - |
dc.date.available | 2018-01-31T12:49:58Z | - |
dc.date.issued | 2017-12-22 | - |
dc.identifier.citation | MARINHO, Isabela Queiroz. Tratamento de efluentes da indústria alimentícia. 2017. 34 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação em Engenharia Química) – Universidade Federal de Uberlândia, Uberlândia, 2017. | pt_BR |
dc.identifier.uri | https://repositorio.ufu.br/handle/123456789/20544 | - |
dc.description.abstract | The aim of this research is to study the main characteristics of the effluents from the food industry. Other relevant aspects are: sources of effluents, production processes and composition. The food industry wastewater is commonly rich in organic matter, food remains and traces of cleaning products. Due to the diversified composition, many treatment steps are required. To understand the usual steps in the treatment of effluents from each industry, a deepening was made in the most common stages of treatment levels adopted in Brazil for this purpose: preliminary, primary, secondary and tertiary. | pt_BR |
dc.language | por | pt_BR |
dc.publisher | Universidade Federal de Uberlândia | pt_BR |
dc.rights | Acesso Aberto | pt_BR |
dc.subject | Tratamento | pt_BR |
dc.subject | Treatment | pt_BR |
dc.subject | Efluentes | pt_BR |
dc.subject | Effluents | pt_BR |
dc.subject | Indústria alimentícia | pt_BR |
dc.subject | Food industry | pt_BR |
dc.title | Tratamento de efluentes da indústria alimentícia | pt_BR |
dc.title.alternative | Wastewater treatment from the food industry | pt_BR |
dc.type | Trabalho de Conclusão de Curso | pt_BR |
dc.contributor.advisor1 | Resende, Miriam Maria de | - |
dc.contributor.advisor1Lattes | http://lattes.cnpq.br/7452392057623454 | pt_BR |
dc.contributor.referee2 | Sousa, Letícia de Moura | - |
dc.contributor.referee3 | Terra, Natália Mazzarioli | - |
dc.description.degreename | Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) | pt_BR |
dc.description.resumo | Este trabalho estudou as características dos efluentes gerados pela indústria de alimentos. Outros aspectos relevantes abordados são: origens dos efluentes, processos produtivos e composição. Os efluentes da indústria de alimentos são, de forma geral, ricos em matéria orgânica, restos de alimentos e restos de produtos de limpeza. Devido à sua variada composição, várias etapas de tratamento são necessárias. Para entendimento das etapas usuais no tratamento de efluentes de cada indústria, um aprofundamento foi feito nas etapas mais comuns dos níveis de tratamento adotados no Brasil com essa finalidade: preliminar, primário, secundário e terciário. | pt_BR |
dc.publisher.country | Brasil | pt_BR |
dc.publisher.course | Engenharia Química | pt_BR |
dc.sizeorduration | 34 | pt_BR |
dc.subject.cnpq | CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA QUIMICA::TECNOLOGIA QUIMICA::TRATAMENTOS E APROVEITAMENTO DE REJEITOS | pt_BR |
dc.orcid.putcode | 72314966 | - |
Appears in Collections: | TCC - Engenharia Química |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
TratamentoEfluentesIndústria.pdf | TCC | 880.99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.